V Poprade vrcholia prípravy na XIII. Medzinárodný festival horských filmov

03.10.2005 Poprad

Poprad 3. októbra (TASR) - V Poprade vrcholia prípravy na XIII. ročník Medzinárodného festivalu horských filmov (MFHF), ktorý bude 12. až 16. októbra. Riadit...
Poprad 3. októbra (TASR) - V Poprade vrcholia prípravy na XIII. ročník Medzinárodného festivalu horských filmov (MFHF), ktorý bude 12. až 16. októbra. Riaditeľka podujatia Mária Hámorová dnes informovala, že do festivalovej súťaže sa prihlásilo 110 filmov z 19 krajín sveta. Postúpilo 35 filmov z 15 krajín a rozdelené sú do 12 blokov. Filmy sú zväčša s titulkami alebo dabované.

Slovenskú tvorbu budú reprezentovať tri filmy - Pururambo Pavla Barabáša, Clandestino Rastislava Šimka a Cena človeka Mareka Poláčka. Vo festivalovej ponuke prevládajú podľa Hámorovej filmy s tematikou horolezectva, jaskyniarstva, adrenalínoých športov a tiež cestopisné.
Festival otvoria v stredu 12. októbra o 18. hodine a vzápätí sa začne prehliadka prvého súťažného bloku. Jednotlivé súťažné bloky i ponuku nesúťažných filmov uvidia diváci v popradskom kine Tatran a tiež v priestoroch Mestského úradu. Premietať sa bude aj v kežmarskom kine Iskra.
Vlaňajší festival zaznamenal rekordnú návštevnosť, keď počet divákov prekročil magickú hranicu osemtisíc. Riaditeľka dúfa, že \"osemtisícovku\" sa podarí pokoriť aj v tomto roku. Cena lístkov sa nezvýšila. Vstupné na súťažný blok je 80 korún, na reprízu 40 korún a na nesúťažný blok 20 korún. Predpredaj vstupeniek sa začal dnes.
Súťažné filmy bude posudzovať trojčlenná medzinárodná porota. Predsedať jej bude Svetlana Kochergina z Ruska. Členmi budú Richard Němec z Česka a Piotr Pustelnik z Poľska.
Tohtoročným čestným hosťom MFHF bude kameraman a člen slovinského armádneho športového tímu Silvo Karo.
 

Vyberte región

mark